Palvelumme

Farkkumallisto

Jeans for every booty!

Farkkuja kaikelle kansalle! Ideaparkin Farkkutehdas-myymälässä on esillä koko farkkumallistomme, josta löydät uusimmat farkkutrendit ja klassikot. Sopivaan farkkumalliin vaikuttaa merkittävästi vartalon muoto, ja usein oikean mallin löytäminen voi olla haasteellista. Siksi Farkkutehtaan palveleva farkkuräätäli auttaa etsimään juuri sinulle täydellisesti istuvat farmarit.

Ota itsellesi aikaa ja tule tehtaalle yksin tai ystävän kanssa löytämään muotoihisi sopivat housut. Very Nicen ja Lee Cooperin Fit Guidet ovat oppaanasi valinnassa. Tutustu laajaan mallivalikoimaamme! Kaikki farkut valmistetaan omassa tehtaassamme.

Fit Guidesta löydät kaikki mallit ja mitat

Räätälipalvelu

Juuri sopivan pituiset lahkeet!

Monelle on varmasti tuttua huomata sovituskopissa, että kun on vihdoin löytänyt omalle kropalle muuten sopivat farkut, lahkeet ovatkin liian pitkät! Onneksi ei tarvitse alkaa kaivaa vanhaa Singeriä pölyistä ja pähkäillä farkkujen lyhentämistä kotona. Farkkutehtaalla lyhennys tehdään nimittäin aina veloituksetta.

Ompelukurssit

Pidennetään farkkujen elinkaarta ilmaisilla ompelukursseilla!

Haluamme olla tukemassa sitä, että maailmaan ei kerry turhaa tekstiilijätettä. Toivomme, että vaatteita ostettaisiin vain tarpeeseen ja harkitusti. Ja että silloin kuin ostetaan, ostetaan sellainen vaate, jonka kanssa halutaan elää vuodesta toiseen.
Tämän vuoksi haluamme tuoda oman pienen kortemme kekoon ja auttaa asiakkaitamme pidentämään vaatteidensa elinikää. Järjestämme siis tapahtumia ja lyhyitä kursseja, joissa räätälimme opettavat asiakkaitamme korjaamaan vaatteidensa elämän merkkejä ja tuunaamaan vaatteistansa sopivia. Tiesitkö muuten, että farkkujen keskimääräinen elinikä on viisi vuotta?
Seuraa kurssitarjontaa sivuiltamme!

Keskustelu & luennot

Keskusteluja ja luentoja farkkufaneille!  

Olethan kuullut nostalgisia tarinoita 50-luvun nuorilta, jotka ostivat farkkunsa merimiehiltä satamista? Farkkuihin liittyy paljon muistoja ja tunteita, mutta myös taloudellisia ja vastuullisuuteen liittyviä seikkoja, joiden tulisi olla jokaisen farkkufanin tietopankissa.

Tiedätkö, kuinka farkut keksittiin ja kuinka niistä tuli popkulttuurin ikoneita? Entä mistä lempifarkkusi ovat peräisin? Tai kuinka farmarit pysyvät parhaassa mahdollisessa kuosissa? Ja tärkeä kysymys: Kuinka paljon uusien farkkujen tuottaminen aiheuttaa kuormitusta ympäristölle ja kuinka tuotantoa kehitetään?

Tervetuloa keskustelutilaisuuksiimme ja luennoillemme oppimaan lisää lempiaiheistamme: Farkuista, vastuullisesta tekstiilituotannosta ja kiertotaloudesta!

Tiesitkö? Ensimmäiset farmarihousut saivat muotonsa alun perin 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa. Kestävästä kankaasta tehdyt housut oli tarkoitettu työhousuiksi laivaston merimiehille. Amerikkaan farkut päätyivät 1700-luvulla, brittiläisten kauppiaiden mukana. Farkuista tuli työhousut kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Muodikkaiksi pukimiksi farkut nousivat 1950-luvun alussa, kun amerikkalaiset farkut ilmestyivät myös suomalaisten nuorten pukeutumiseen.